بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang

Selasa, 3 Februari 2009

Kawan Lama

Aku kenal dia masa form 1.Member satu kelas.
Dan kami hanya rapat pada tahun itu sahaja - 2001.
Sebenarnya, bukan lah rapat baik. tapi rapat sebab selalu gaduh. haha
Aku duduk belakang dia. Dan aku tatau kenapa kami suka sangat cari pasal each other.
Aku selalu panggil die botak. Dan die amat marah. Haha
Die suka suh aku panggil die n kawan kawan die abang sebab aku dak lompat tapi aku x pena ikot. Gedik.
Beg die selalu jatuh atas kaki aku then bila aku tersepak die marah. Aku wat bodoh je.
Dan disebabkan aku selalu sangat cari pasal ngan die, die pena hentak meja aku sekuat hati sebab aku cabar die. Kecut perut aku time tuh. Tapi sesaat je die marah. Then die gelak like syaitan sebab berjaya takutkan aku. Siot betol.

Haha. Bile ingat ingat balik kenangan nih wat aku rasa nak gelak & senyum je.
Kenangan nih x mungkin dah berulang. Sampai bila bila.
Tadi, kawan lama aku nih call. Lama jugak. Pukul 10.49 pm td.1 jam 19 minit. Hikhik.
Borak borak macam macam perkara. Tentang dia. Tentang aku.
Dan jugak kenangan kenangan yang ada. Then gelak sama sama.
Kite bodoh kan time tuh? kanak kanak betol. haha.
Aku dah lama x jumpa dia. Since beginning of 2003, bila dia pindah sekolah.
We never meet again. Hanya phone je yg hubungkan aku dan die.
Die dah 3 kali tuka number. Tapi die tak pernah lupa nak bagitahu aku num baru die.
Aku baru sekali tuka number. and for sure laa aku bagitahu die kan. hee

Aku sayang friendship aku ngan die.
Kitorang rapat dalam masa setahun je. Itupun banyak dihabiskan dengan bergaduh hal ntah apa apa.
Bila masuk form 2, kitorang dah x tego tego dah each other.
Jumpa pon wat bodo even still classmate.
Then bila hujung form 2, kecoh pasal die nak tuka sekolah.
Masa tuh sedih gile gile kot. Hilang seorang sahabat.
Tapi bila die dah blah baru lah kitorang start contact balik.
Aku yang start call die. Sebab die bagi phone umah kat aku.
Dari situ kitorang selalu call each other.
Cite pasal sekolah, pasal life. Anything we want to share.
Sampai sekarang.

Kadang kadang aku rasa terharu sebab die jadi kawan aku.
Walaupun semakin dewasa semakin jarang kitorang contact,
but once we're on the phone,
aku rasa die x pena berubah.
Still kawan yang aku kenal macam dulu.
Sempoi. Boleh cite segala jenis bende. Slumber je.
Paling penting, we never forget each other n tiap kali contact ade je update. haha
oh ya, he always said,
"You are the one who always connecting with me. Even my birthday you never failed to wish"
Opcoz I do, buddy. Bukan senang tau nak dapat kawan baik cam ko. Takkan laa sesenang tuh je aku nak lupe :)

Dan sekarang, masing masing semakin busy.
Die blaja kat perak. Tahun akhir.
Teringin nak jumpa die. Die dah pesan dah kalau aku datang Ipoh jangan lupe gtau die.
Yelah. Yelah. Kang jumpa depan depan due due kelu :p

Hurmm..wherever u are..whatever u do..
I wish that Allah will always bless you..
Goodluck in everything..
Be strong no matter what happens ok.
Dan terima kasih sebab jadi kawan yg understanding n care.

Ko slalu risau pasal aku tentang 3 perkara,
1. kesunyian hidup aku selepas arwah mak meninggal
2. possibility kene jangkitan sebab pakai lens
3. i'm alone now at home

respect tol aku kat ko sebab orang lain cam rileks je bile tahu.

Terima kasih. Kau buat aku rasa hidup :)

2 ulasan:

hikari berkata...

daku knal ke??

Izzah berkata...

kenal kot :p